Un nou început!

18.01.2017

Asociația ,,Zâmbește Pentru Viitor Brașov

Rupi Gabor                               foto: Simona Fleanta


Video: realizat de Antena 3 Brasov 

Video: realizat de Antena 3 Brasov 


Povesti de viata la ,,Zambeste pentru Viitor" 

Ne-am gandit sa va aducem mai aproape de dumneavoastra prima poveste de viata, adevărată, autentică, ne trucata, pentru cei carora le pasa, de cei din jurul lor! Tematica emisiunii de azi, vin din comunitate brasoveana.

  " Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, prieteni care mi-au fost alături, cu fosti colegii si prieteni de camin, am hotarat sa infiintam Asociatia Zambeste pentru Viitor Brasov - AZPV unde a luat nastere in data de 11.05.2015, la Brasov. Sunt Membru Fondator, anad Functia de Presedinte al Asociatiei si Manager de Proiecte in cadrul asociatiei. Am fost convinsi ca putem veni in sprijinul tineriilor aflati in situatile de risc, a cazurilor sociale, a nu mai trece si viitori copii in problemele care le-am intampinat si noi, in afara  caminului. Asta am si facut! Speranta sa le putem oferi o mana de ajutor, cat mai mult, atunci cand au nevoie, sa le usuram putin viața cu o raza de speranță pentru viitor si un zambet cald este o realizare imensa si o bucurie sufleteasca.

Mereu ma face sa ma gandesc, cat de important este sa iti ajuti aproapele. Ma gandesc ca chiar si tu poți fi in locul acelei persoane necăjite, care ar putea cere sau a avea nevoie de o prietenie, de un sprijin, de o vorba buna,etc.  deoarece si eu am fost in aceasta situatie." 

  Ce facem mai exact ?

 În principal, ajutorul nostru este orientat către auto-gospodărire în viaţa de zi cu zi şi comportament în societate, prin programele educative şi de informare. Dar încercăm să-i sprijinim şi pentru a-şi finaliza studiile, a-i consilia și sustine pentru a urma o scoală profesionială sau un curs de calificare pentru obţinerea unui loc de muncă. Este un fapt deja cunoscut că majoritatea tinerilor nu au o ţintă în viaţă atunci când sunt nevoiţi să părăsească centrele de plasament şi pot deveni cu uşurinţă, victimele infractorilor: ( trafic de persoane, droguri, alcool ) precum şi autorii unor fapte penale sau antisociale, de cele mai multe ori din cauza lipsei unui statut social care să le ofere siguranţa zilei de mâine. 

Doi ani de activitate, am ajutat peste 260 de tineri din centrele de plasament sau cu probleme sociale grave prin Asociatia ,,Zambeste Pentru Viitor¨ Brasov.

În aceastã primăvarā 24.05.2017 asociația noastră a împlinit 2 ani de activitate, și cu această ocazie am organizat o conferință de presă, la care am avut invitați parteneri și colaboratori, precum și un grup de beneficiari ai noștri de la Centrul de Plasament "Azur" din Brașov.
A fost o zi specială și plină de energie pozitivă. Am vorbit despre reușitele și nereușitele noastre din acești 2 ani cât și despre intențiile noastre de viitor. Ulterior, după conferință am desfășurat activități tematice cu tinerii beneficiari, după care împreună am încununat cu o masă caldă și un desert delicios. Ne-am bucurat și am trăit momente de neuitat mai ales că împreună compunem o poveste frumoasă. 

Mulțumesc tuturor pentru implicare, prezență și gânduri bune!

CÂND LUMEA N-ARE UN ZÂMBET, ÎMPREUNÃ DĂRUIM UNUL DE-AL NOSTRU! VÃ MULTUMIM!

Noi toți putem face ceva pentru a schimba o parte din disfuncționalitățile sistemului şi ale societății!

  

         Despre noi