Orașul Brașov

    Orasul Brasov este situat in centrul tarii, inconjurat de Carpatii de Sud, si face parte din regiunea Transilvania. Brasovul este atestat documentar din 1252 sub numele latin Corona sau denumirea germana Kronstadt, care inseamna "Orasul Coroana", ambele denumiri fiind oglindite in sigla orasului. Pe Muntele Tampa a existat o cetate numita Brassovia, dand ulterior denumirea romaneasca a orasului. Au fost descoperite urme de asezari din epoca de piatra, dar si urme ale unor cetati Dacice. Orasul a fost fondat de catre Cavalerii Teutonici in 1211 pentru a apara hotarul Regatului Maghiar, si a fost colonizat de catre saxonii din Transilvania, devenind astfel una dintre cele sapte cetati cunoscute drept Siebenburgen. Urme ale colonistilor germani pot fi observate in arhitectura gotica, baroca si renascentista, iar impreuna cu o multitudine de atractii istorice, fac Brasovul unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania.

Judetul Brasov a carui capitala este orasul cu acelasi nume, se afla situat in partea centrala a Romaniei, in interiorul arcului carpatic, pe cursul mijlociu al raului Olt.

Judetul Brasov se distinge din punct de vedere turistic, detinand suprematia in turismul montan romanesc. Predeal, Poiana Brasov, Paraul Rece prin pozitie si relief, prin dotarile si conditiile de cazare, sunt statiuni renumite pentru odihna si practicarea sporturilor de iarna.